BokmålNynorsk
sitemap

Taledatabase

Om prosjektet

Du er her:

Forsiden Taledata

Bidra i vår innsamling av tale fra ulike kanter av Norge - kontakt oss på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen !

Se innslag om Taledatabaseprosjektet i TV-adressa her

Lingit og Nasjonalbiblioteket lager i samarbeid med NTNU en taledatabase som skal brukes til å forbedre taleteknologibaserte tjenester på norsk. For å få til dette trenger vi din hjelp.

Alle som deltar få et gavekort på kr. 300,- !

Vi tar i mot innlesere på NTNU Trondheim, Dragvoll!


Vi trenger personer som har asiatisk bakgrunn og som kan snakke norsk!

Interesserte kan kontakte oss på epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen  eller tlf. 920 10 265.

Du kan bli innleser hvis du:

  • Er 16 år eller eldre
  • Kan sette av ca. 45 minutter til å lese inn 20 setninger og litt spontan tale
  • Kan komme til vårt lydstudio på NTNU Dragvoll (her tar vi mot innlesere fortløpende)

Generelt om prosjektet:

  • Vi gjør opptak av totalt 380 innlesere. 260 av disse har norsk som morsmål, mens 120 har norsk som andrespråk.
  • Innleserne med norsk som morsmål skal være fra ulike deler av landet. De med norsk som andrespråk grupperes etter morsmål og opprinnelsesland.
  • Vi skal ha like mange innlesere av begge kjønn
Ønsker du å være med, tar du kontakt med oss på epostadressen Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen Fortell oss ditt navn, alder, hvor du kommer fra (gjerne sted, kommune og fylke), og ditt telefonnummer. Da kontakter vi deg for å avtale tidspunkt for opptak.

Som takk for innsatsen vil alle som deltar få et gavekort på kr. 300,-.

Generelle spørsmål om prosjektet kan rettes til prosjektleder Jørn Almberg på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen .

 
footer_stripe